kontakt

LED traka u spavaćoj sobi? Da, da i da! 

Ako se mislite trebate li u spavaću sobu, pored osnovne rasvjete, staviti i svjetlosnu LED traku, jednoglasno kažemo DA! 

Osim glavne rasvjete u sobi te dekorativnih svjetiljki za čitanje pored uzglavlja ili na noćnom ormariću, LED trake u bojama svakako su MUST HAVE rasvjeta i u spavaćoj sobi. 

ZAŠTO BIRAMO LED TRAKE U SPAVAĆIM SOBAMA? 

Najvažniji razlog zašto ljudi žele ukrasiti spavaću sobu LED trakama je taj što im one pomažu kod stvaranja opuštajućeg, toplog i romantičnog prostora. Osim što daje topli izvor svjetla koji nam omogućuje miran san, rasvjeta za spavaću sobu također pomaže kod uklanjanja umora uzrokovanog intenzivnim radnim kao i privatnim načinom života, stvarajući opuštajuće kućno okruženje.

Ako ste ljubitelj modernog uređenja interijera, onda svakako iskoristite benefite LED traka i u spavaćoj sobi, koje će pomoći interijeru u odražavanju vašeg osobnog stila, a neće imati veliki utjecaj na vaš budžet. Dakle, one su pristupačna i funkcionalna alternativa standardnim žaruljama koju svakako trebate iskoristiti. 

KAKO LED TRAKAMA STVORITI UDOBNIJU ATMOSFERU U SPAVAĆOJ SOBI?

Evo nekoliko ideja o pozicioniranju LED trake u spavaćoj sobi za koje se nadamo da će vam pomoći. 

  1. IZA UZGLAVLJA KREVETA

Skriveno u uzglavlju, lomljeno svjetlo čini gornji dio kreveta trodimenzionalnim i spavaćoj sobi daje toplu i romantičnu atmosferu.  

  1. NA DNU KREVETA

Ako stavite krug LED svjetlosnih traka na dno kreveta, bez uključivanja glavnog svjetla noću, svjetlo može pospješiti san, a u slučaju da ste na mobitelu ono će smanjiti iritaciju očiju. Ako ste od onih koji ustaju noću, svjetlo LED traka neće vam zabljesnuti oči i utjecati na vaš san. Ovako postavljena LED traka pomoći će i u stvaranju toplije i romantične atmosfere.   

  1. U STROPU 

Ugradnja LED traka u strop također je vrlo česta pojava i sjajna ideja. Stropne svjetiljke mogu se skriti tako da izvor svjetla indirektno osvjetljava strop kroz reflekciju, razbijajući depresivni izgled sobe uzrokovan zatamnjenim stropom. Kombinacija svjetla i tame može poboljšati slojevitost spavaće sobe. 

  1. IZA TELEVIZORA 

Ako ste od onih koji gledaju TV iz kreveta, prije spavanja, onda svakako razmislite o tome da LED trake postavite iza njega. Pozadinsko svjetlo povećat će količinu svjetla i gledanje televizora neće vam stvarati napor očima, dapače, bit će puno ugodnije. 

  1.  OKO NAMJEŠTAJA

Osim gore opisane 4 opcije postavljanja LED traka u spavaćoj sobi, iste možete staviti i oko namještaja. Ako imate toaletni stolić s ogledalom, LED traku možete staviti i iza ili ispred ogledala te ćete tako dobiti dodatno osvjetljenje ili dodatno svjetlo za fotografiranje. To nemojte propustiti. 😊 

KLJUČNE ZNAČAJKE SVJETLOSNIH LED TRAKA ZA SPAVAĆU SOBU

Koje su to ključne karakteristike svjetlosnih LED traka koje nam se tako jako sviđaju? Dobro dizajnirano, malo i neupadljivo svjetlosno rješenje uvijek ima snažan vizualni učinak. To je razlog zašto ih dizajneri interijera toliko vole a neće vam smetati nikakvim neonskim, blještećim ili ometajućim svjetlima. 

Prije kupnje LED svjetlosne trake uzmite u obzir i slijedeće značajke. 

  1. BOJA

U osnovi, boja LED svjetlosne trake uglavnom je određena stilom uređenja i bojama vašeg interijera. Obično se koristi toplo bijelo svijetlo i prirodno bijelo svjetlo za sobe, ali nisu isključena ni RGB svjetla s kontrolerom za promjenu boja, koja bi nam pomogla u stvaranju šarenijeg svijeta. Kako je riječ o spavaćoj sobi, svjetlost u njoj nije samo rasvjeta već i atmosfera i ugodan san, odmor, opuštanje. Stoga, kada birate LED traku za spavaću sobu, bolje je odabrati svjetla s niskim osvjetljenjem/niskom temperaturom boje umjesto svijetlijih ili zasljepljujućih. 

  1. DALJINSKI UPRAVLJAČ

Kod odabira LED trake svakako mislite i na njenu praktičnost. Danas su one uvijek opremljene daljinskim upravljačem, a s nekim pametnim LED svjetlima moguće je uključiti i isključiti svjetla, promijeniti boju i jačinu svjetla pomoću aplikacije ili glasovne kontrole. Ne trebate se više brinuti hoćete li noću udariti u krevet ili noćni ormarić. 

  1. SVJETLOST I MOGUĆNOST PRIGUŠIVANJA

Spavaće sobe trebaju biti manje osvjetljene od kuhinje ili kupaonice, stoga kad birate LED trake imajte i to na umu.  Podesiva jačina svjetla odnosno mogućnost njenog prigušivanja svakako je značajka koje će pomoći u stvaranju ugodne atmosfere u sobi, a LED trake s prigušivačem uštedjet će i više energije. 

  1. SIGURNOST 

Oko 8 sati dnevno provodimo u spavaćoj sobi i jako je važno osigurati našu sigurnost.  Stoga, kad birate LED trake za spavaću sobu važno je pogledati njihovu sigurnosnu ocjenu i odabrati pouzdane marke kako bi mogli biti opušteniji pri njenom korištenju. 

Nadamo se da smo vam pomogli pri odabiru LED trake za vašu spavaću sobu ali naravno, ako imate nedoumica i želite dodatni savjet slobodno nam se obratite.

POvezani članci

Prethodno
Sljedeće

Katalozi

Prelistajte brojne kataloge naših dobavljača i naručite potrebnu rasvjetu i elektromaterijal za Vas.

Svaki proizvod koji pronađete u jednom od kataloga, a ne nalazi se u shop-u možete naručiti putem e-mail adrese: info@culic.net.

Prethodno
Sljedeće
Ul. Petra Hektorovića 31, 21210, Solin